wrapper

Sprache auswählen:

8. Mart je bio dan žena u Džematu Ikre. 

 

Ne, mi elhamdulillah ne slavimo u 8.mart. I taj NEpraznik nije imao nikakvove veze sa tim što su sestre u srijedu 8. Marta u džematskim prostorijama  organizovale  „Flohmarkt“ koji je jedan od prvih u nizu planiranih projekata pod nazivom „žene grade džamiju“.  Ovim projektom naše sestre žele da  podrže akciju izgradnje/kupovine islamskoig cetra Ikre Minhen. 

 

Organizaciju „Flohmarkta“ pruzele su vrijedne džematlijke: Meliha Huber-Lučanin, Sibela Ahmetovic i Indira Hozanovic uz veliku podršku svih ostalih džematlijki.

U ponudi su bile svakorazne kućne potrebštine, polovne ali jos dobro ocuvane i vrijedne stvari među kojimaje najviše billa odjeća,obuća, dječije igračke ,knjige i nakit. Sve to je bilo popraćeno ukusnim tortama i kolačima koje su zu kafu isto bile u ponudi. Flohmarkt je bio posjećen kako od sestara iz našeg, tako i od sestara iz drugih džemata. Tom prilikom je skupljeno skoro 1500 Eura koje naravno idu u kasu za kupovinu naših prostorija.

 

Stvari koje nisu našle novog vlasnika uz dogovor je proslijedjen u jednu humanitarnu organizaciju.

Molimo Allaha swt. da nagradi sve vrijedne sestrei njihove familije koje su dale svoj doprinos realizaciji ovog projekta, da nas učvrsti na pravom putu, da nas pomogne i olakša nam realizaciju našeg projekta, i sagradi nam kuću u Dženetu Firdewsu.

 

Amin

Izvor: bir.ba

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok