wrapper

Izaberi jezik:

U subotu, 27.02.2016. održan je prvi roditeljski sastanak pionirskog projekta "Mali mekteb Ikre". Inače, to je mekteb za mališane uzrasta od 3 do 6 godina, koji je nedavno pokrenut sa ciljem da se djeca tog uzrasta što prije uvedu u način rada mekteba, da se kod djece razviju društvene i komunikativne osobine, te da se poboljša mektebska nastava djece starijeg uzrasta.

Za ovu priliku dječica iz Malog mekteba su izvela malu, simpatičnu predstavu gdje su poselamili roditelje, proučili neke od sura i odgovarali na pitanja postavljana od strane jedne od njihovih mualima.

Nadalje, mualime su se obratile roditeljima i predstavile rad mekteba dajući akcenat na važnost i veličinu ovog projekt, te citirajuci ajete i poznate islamske učenjake o važnosti odgoja.

Na kraju roditeljskog sastanka roditelji su ispunili malu anketu vezanu za rad malog mekteba kako bi se kvalitet rada sa ovim mališanima i dalje poboljšavao i postepeno podizao na još veći nivo.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji na bilo koji način učestvuju i podržavaju ovaj i ovakve projekte, a da naše mališane učvrsti i pomogne u sticanju islamskog znanja.

{vsig}roditeljski{/vsig}

Cookies erleichtern die Bereitstellung unserer Dienste. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden.
Ok