wrapper

Kurban bajram, Minhen 2016.

 

Danas 12.09.2016. godine, po svojoj već ustaljenoj tradiciji, sakupili su se Bošnjaci Minhena po osmi put i zajedno proslavili kurban bajram. Time su potvrdili da slijedeći sunet Poslanika s.a.w.s., mogu i jesu složni i jedinstveni.

 

Ponovo je dvorana u kojoj se klanjao sabah, a potom i bajram namaz, bila prepuna Bošnjaka koji su uz učenje Kur'ana časnog, ilahija i prelijepim predavanjem ovogodišnjeg bajramskog gosta hafiza dr.Safveta Halilovića ovu prazničnu atmosferu doživjeli sa radošću, srećom i zadovoljstvom.

 

Prije svega hafiz Halilović iznio je svoje veliko zadovoljstvo što može da prisustvuje ovako jednom, za Bošnjake jedinstvenom, bratskom skupu i pri tome pohvalio sve prisutne efendije, organizatore i džematlije i zamolio uzvišenog Allaha dželešanuhu da podrži ovaj projekat i učini ga primjerom za sve Bošnjake i muslimane današnjeg ummeta.

   

U svojoj hutbi hafiz Halilović obratio se svima nama sa porukom da nikako ne smijemo zaboraviti svoje obaveze prema Allahu, obaveze prema svojim porodicama te da ne zaboravimo svoje korijene, tj. da ne zaboravimo svoju Bosnu i svoj Sandžak.

 

Nakon završenog bajramskog programa prisutni su sa velikim zadovoljstvom, srećom i radošću čestitali jedni drugima bajram, upućivajući dove uzvišenom Gospodaru da primi naše ibadete. Bio je to još jedan uspješan i dobro organiziran projekat zajedničkog obavljanja bajram namaza u Minhenu, projekat sloge, ljubavi, zajedništva, učvršćivanja i povezivanja bošnjačkih muslimana, projekat zbog kojeg se sve češće govori o Minhenu ne kao o gradu sa više džemata, nego kao gradu jedinstvenog džemata sa više mesdžida.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok