wrapper

Sprache auswählen:

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u sklopu manifestacije "Domovina u mom srcu", Džemat Ikre organizuje predavanje na temu: "Diskriminacija u obrazovnom sistemu RS-a i borba Bošnjaka za bosanski jezik, sa posebnim naglaskom na slučaj Vrbanjci", u subotu, 17.11.2018. u 19:00 sati u prostorijama džemata.


Predavanje će održati gost predavač Nijaz ef. Duzan, imam u džematu Hanifići – Čirkino Brdo,
MIZ Kotor Varoš i aktivista u borbi za nastavu iz bosanskog jezika u manjem bh entitetu. Djeca u manjem bh entitetu ne mogu izučavati svoj maternji jezik u školama što je dovelo do protesta roditelja, obustave nastave, pritisaka od strane vlasti, alternativnih rješenja i trajne borbe protiv diskriminacije.

Također, uvaženi gost će održati i hutbu u petak u prostorijama džemata Ikre, 16.11.2018. godine u 13:30 sati, a tema hutbe će biti: "Domovina je emanet".


Mi koji živimo izvan domovine često nismo dovoljno upoznati i ne solidarišemo se sa problemima Bošnjaka u manjem bh. entietu. Borba za bosanski jezik je borba za identitet Bošnjaka – borba koju ne smijemo izgubiti! Pridružite nam se i dođite na predavanje kako bi se iz prve ruke upoznali sa problemima Bošnjaka u manjem bh. entietu, njihovoj borbi za bosanski jezik, nacionalni identiet i načine na koji svi mi možemo pomoći u ovom problemu i olakšati njihovu borbu.


Ne dozvolimo da nam domovina padne u zaborav!

Čuvajmo domovinu u svom srcu!

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok