wrapper

Sprache auswählen:

Još četiri nova učača Allahove dž.š. Knjige i jedna pokrivena muslimanka

Znanje je jedno od najvećih vrijednosti na dunjaluku. Pogotovo se ovo odnosi na šerijatsko znanje, tj. znanje o našoj lijepoj vjeri. Muslimani bivaju u zadnje vrijeme na ovu činjenicu sve više podsjećani, i to sa razlogom. Kako roditelji bivaju sve svjesniji važnosti učenja Kur'ana i sticanja znanja uopće, tako svoju djecu potiču, uče ili vode drugima da ih nauče u sve ranijoj dobi arapskom pismu. Uz to, mnogo truda se ulaže u prenošenje znanja u džematu kroz razna predavanja, mekteb, seminare isl.

Sretni smo i ponosni što većina naše djece u džematu već u ranim godinama savladaju sufaru, tj. nauče Kur'ansko pismo. Proteklih vikenda smo imali priliku svečano objaviti da su još četvero mektepske dječice, kako to volimo žargonski reći, "ušlo u Kur'an". Radi se o dječici od 5 do 9 godina.

Polaznici Mekteba:

Tarik (Admira i Azre) Mašinović,
Ahmed (Jasmina i Enise) Karamović,
Muhamed (Mehe i Fatime) Pljakić,

Polaznica Malog mekteba:

Samija (Amira i Elmane) Deronjić.

Druga radosna, ali ni malo manje vrijedna vijest u proteklim vikendima je i trajno pokrivanje polaznice Mekteba Ikre, Kanita (Massouda i Senade) Furmoly. Molimo Allaha dž.š. da joj marama bude zaštita i da je ponosno nosi.

Ovim putem čestitamo njima i njihovim roditeljima na ovom uspjehu i molimo Allaha dž.š. da učini Kur'an njihovim vodičem, da ga čitaju često i ispravno razumijevaju i slijede, a da pri tome slijede najboljeg uzora, našeg miljenika i poslanika Muhammeda a.s.w.s..

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok