wrapper

Sprache auswählen:

Da se znanje naučeno radi Allaha isplati pokazalo se u džematu Ikre kroz djelovanje škole islama za sestre i ispitima za kraj prvog ciklusa.

Iza nas je 8 odrađenih termina na kojima je u prosjeku učešće uzimalo po 45-50 sestara a na koje su dolazile i sestre iz drugih bošnjačkih džemata.

Predavanja su se sastojala od tri časa i to iz oblasti fikha, akide i ahlaka. Naša vrijedna Muallima Fatima Fetahović Pljakić je sestre podučavala lijepom i uzornom ponašanju, ahlaku. Naš Kurra hafiz Admir Husić je predavao akidu dok je šejh Sulejman Čolaković prenosio svoje znanje iz fikha. Mnoge su sestre tokom tih predavanja govorile kako su to baš ozbiljni i veoma interesantni časovi.

U nedjelju 23.09.2018., su se mnoge sestre vjerovatno prisjetile svojih školskih ili studentskih dana jer je taj dan izabran za ispit i odmjeravanje naučenog.
Ispostavilo se na kraju da su sestre veoma ozbiljno shvatile ovu školu i ispit jer su to pokazali, čak i za naše predavače, neočekivano dobri rezultati.

Sestre su izuzetno zadovoljne stečenim znanjem i zahvalne su Allahu subhanehu ve teala što im je džemat pružio tu priliku. U svojim dovama i zahvalama su često po dobru spominjale svoje alime, koji će svoje najbolje nagrade za ova predavanja zasigurno naći na vagi svojih dobrih dijela.

Ostaje još da napomenemo da je škola nastavila sa radom, a u nedjelju, 14.10.2018. su dodjeljene i diplome onim sestrama koje su uspješno položile test.

U nastavku, tj. drugom ciklusu škole islama za sestre, učit će se tefsir, ahlak 2 i fikh 2, a sljedeći termin je u nedjelju, 11.11.2018..

Molimo Allaha da se iz ove škole izrodi i akademija islama, te da mnoge naše sestre i majke steknu mnogo znanja o Islamu i postanu prave i iskrene ashabijke ovog vremena.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok