wrapper

Sprache auswählen:

Sa velikom željom je većina nas džematlija iščekivala taj ponedjeljak, taj 01. oktobar 2018. da bude u okrilju Allahovog Rahmeta, na predavanju šejha Sead ef. Islamovića, imama hadži Mehove džamije Novi Pazar i Malik ef. Nurovića, direktora izdavačke kuće El - Kelimeh. Nurovića. Mada je to bio radni dan, svima neuobičajeni termin za predavanje, džemat je bio lijepo popunjen i u dijelu za braću, a tako i u prostorijama sestara.
No krenimo redom.

Naše drage musafire smo dočekali te im poželjeli dobrodošlicu. Predstavnici džematskom odbora i predstavnici radnih grupa pripremili su prezentaciju za naše goste te im pojasnili rad i organizaciju našeg džemata. Sead i Malik efendija su bili veoma pozitivno iznenađeni tom prezentacijom te su upućivali dove za džemat, a i željeli su mnoge stvari da, kako oni rekoše, kopiraju i prenesu na svoje džemate. Zatim nas je brat Fatmir pozvao lijepim glasom na akšam namaz, koji nam je predvodio šejh Sead.

Poslije kratkog predstavljanja naših musafira od šejha Sulejmana Čolakovića obratio nam se i Sead efendija.

Njegov je prepoznatljivi način izlaganja mamio slušaocima suze na oči, što od smijeha uz njegove zanimljive sandžačke poštapalice, što od žala i pomisli na Allahove riječi te pomisli na našeg Miljenika i Resula sallallahu alejhi we sellem.
Pričao nam je o blagodatima evlada i načinu odgajanja djeteta po sunnetu Muhammeda sallallahu alejhi we sellem. Zaista se na licima džematlija mogla primjetiti velika zainteresiranost i radost prisustvu ovom lijepom događaju.

Nakon toga nas je Malik ef. Nurović obavijestio o radu njegove izdavačke kuće El-kelimeh iz Novog Pazara te nam ponudio mnoga zanimljiva djela iz njegove obilne štamparske djelatnosti. Mnoga su braća iskoristila priliku da obogate svoje kućne biblioteke te uzmu to vrijedno blago iz pera velikih alima.

Uz prisustvo naših džematlija bila su primjetna i draga lica džematlija naših drugih bratskih džemata grada Minhena.

Vrijedne ruke sestara džemata i ovaj su put mnogo radile kako bi zakuska na kraju predavanja zasladila cijelu atmosferu. Molimo Svevišnjeg da ih obilato nagradi za poslastice koje su nam priredile i uz koje smo kasnije sjedili i družili se.

Ovim putem se zahvaljujemo i našim musafirima na njihovoj posjeti i njihovim inspirirajućim obraćanjima i molimo Allaha da ih pomogne i olakša im njihovu zadaću, a svima prisutnima da oprosti grijehe, uputi na dobro i podari korisno znanje.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok