wrapper

Sprache auswählen:

Znanje je jedno od najvećih vrijednosti na dunjaluku. Pogotovo se ovo odnosi na šerijatsko znanje, tj. znanje o našoj lijepoj vjeri. Muslimani bivaju u zadnje vrijeme na ovu činjenicu sve više podsjećani, i to sa razlogom. Kako roditelji bivaju sve svjesniji važnosti učenja Kur'ana i sticanja znanja uopće, tako svoju djecu potiču, uče ili vode drugima da ih nauče u sve ranijoj dobi arapskom pismu. Uz to, mnogo truda se ulaže u prenošenje znanja u džematu kroz razna predavanja, mekteb, seminare isl.
 
Sretni smo i ponosni što većina naše djece u džematu već u ranim godinama savladaju sufaru, tj. nauče Kur'ansko pismo. I ovaj vikend smo imali priliku svečano objaviti da su još dvoje mektepske dječice, kako to volimo žargonski reći, "ušlo u Kur'an". Jedna od njih je polaznica mekteba, desetogodišnja Ilma Zubčević i druga, petogodišnja Suraja Ahmetlić, polaznica malog mekteba Ikre.
 
Ovim putem čestitamo njima i njihovim roditeljima na ovom uspjehu i molimo Allaha dž.š. da učini Kur'an njihovim vodičem, da ga čitaju često i ispravno razumijevaju i slijede, a da pri tome slijede najboljeg uzora, našeg miljenika i poslanika Muhammeda a.s.w.s..
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok