wrapper

Sprache auswählen:

„Onima koji su vjerovali i za kojima su se djeca njihova u vjerovanju povela – priključit ćemo djecu njihovu...“ (Eṭ-Ṭūr, 21. ajet - prijevod značenja)

U nedjelju iza nas, 16. septembra 2018. godine, u prostorijama našeg džemata, a nakon mektebske nastave, bio je upriličen svečani „Prijem“ za sve ovogodišnje Prvačiće osnovnoškolce, koji su ujedno i polaznici mekteba našeg džemata, mekteba – IKRE u Minhenu.

Prije samog programa naše vrijedne aktivistkinje, koje su i osmislile cjelokupan program, su priredile ručak sa prelijepim dekorom i još ljepšim poklonima za sve te naše mališane. Prvačići nisu krili svoje oduševljenje, kako sa ponuđenim ručkom tako i sa, njima zanimljivim, hedijama.

Nakon podne namaza startao je i oficijelni dio programa. Program je otpočeo učenjem Kur'ana, nastavio se interesantnim recitacijama kao i izvođenjem ilahija. Sve ovo, kao i samo vođenje programa je izvedeno od strane starijih mektepskih učenika. Prisutnima se obratio i predsjednik džemata Almir Botonjić, kao i imam džemata Sulejman ef. Čolaković i mualima Fatima Fetahović-Pljakić, skrećući pažnju na vrijednost naših mališana, veliku prekretnicu u njihovim životima polaskom u školu kao i ogromnu važnost sticanja znanja.

Na kraju programa je i svaki Prvačić trebao da kaže svoje ime i prezime, ime svojih roditelja, te kako mu je bilo u prvoj školskoj sedmici koja je već iza nas. Voditelj tog dijela programa je bio naš predsjednik Almir koji je mališane zatekao zanimljivim i smiješnim pitanjima koja su donijela još smješnije i interesantnije odgovore, što je sve rezultiralo jednim odličnim općim dojmom, kako kod roditelja djece, tako i kod svih prisutnih. Naposlijetku su djeca imala priliku da se počaste tortom napravljenom i ukrašenom samo za njih.

S obzirom na to da nam je ovo prvi put da smo upriličili program ove vrste, nadamo se razumijevanju ukoliko je bilo kakvih manjih propusta.

Molimo Uzvišenog Allaha da nam sačuva našu dječicu od iskušenja današnjice, da ih uputi na Pravom putu, i učini ih dostojnim nosiocima bajraka islama na ovim bayernskim krajevima i pokrajinama. Amin!

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok