wrapper

Sprache auswählen:

Dana, 14. jula 2018. godine, svjedočili smo još jednom lijepom skupu, Sommerfestu 2018. (Ljetnom festivalu), kojeg je organizovao i na kraju uspješno realizovao naš džemat, „Ikre“ iz Minhena. Mjesto održavanja „Sommerfesta“ je bilo na otvorenom, u jednom prelijepom parku nedaleko od Minhena.
 
Drugi put uzastopno u ulozi moderatora cjelokupnog programa imali smo osobe koje su direktan izdanak i plod našeg džemata, Mušanović (Đenada) Bilal i Ramulj (Ahmeta) Bedrudin. 
 
Polaznici našeg Mekteba različite starosne dobi prikazali su zavidan stepen znanja, umijeća i vještina, a posebno su se istakli polaznici Malog mekteba koji su jednostavno bili fenomenalni s obzirom na svoj uzrast. Šta drugo reći za sve njih do mašallah, tebarekellah! Da tako nastave, budu još bolji i preteknu svoje roditelje u dobru. Amin!
 
Ovogodišnji „Sommerfest“ se sastojao od veoma sadržajnih i zanimljivih 20 scenskih tačaka u izvedbi Malog i Velikog mekteba.
Dodijeljena su i posebna priznanja našim najboljim učenicima, kao i njihovim vrijednim roditeljima, koji su i ove godine osvjetlali obraz našeg džemata, kako na nivou regije MIZ Bayern, tako i na Saveznom takmičenju na nivou Mešihata IZ Bošnjaka u Njemačkoj. Naši učenici su postigli sljedeće rezultate:
Nivo Medžlisa IZ „Bayern“ u džematu „Nürnberg“:
1. Sumeja Ahmetlić (1. mjesto u kategoriji Kur'ana do 16 godina)
2. Belkisa Mušanović (1. mjesto u kategoriji Kur'ana do 12 godina)
3. Ilhana Ramulj (1. mjesto kategoriji Test znanja do 9 godina)
4. Tarik Hiseni (2. mjesto u kategoriji Test znanja do 16 godina)
5. Aid Ramulj (3. mjesto u kategoriji Test znanja do 12 godina)
Savezno mektebsko takmičenje na nivou Njemačke u džematu „Wiesbaden“:
1. Sumeja Ahmetlić (2. mjesto u kategoriji Kur'ana do 16 godina)
2. Tarik Hiseni (2. mjesto u kategoriji Test znanja do 16 godina)
 
Posebna svjedočanstva smo ove godine po prvi put uručili i našoj vrijednim omladincima i omladinkama koji su tokom proteklog mjeseca ramazan uspješno završili sa učenjem Hatme Kur'ana. Ukupno njih 15 je učestvovali u toj našoj zajedničkoj 1. Hatmi Kur'ana. Oni su dokaz da i pored mnogih obaveza te starosne dobi nikad nije kasno za učenjem arapskog pisma (sufare). 
 
Polaznici Malog mekteba su posebno nagrađeni sa zasluženim balonima, medaljama i paketićima za upornost i uspjeh u radu sa svojim vrijednim mualimama.
 
Nakon oficijelnog programa sva djeca su imala priliku da uživaju u prostranosti prirode, da se igraju, trče i zajedno druže, a roditelji da odmore od svakodnevnice, u odabranom društvu koji stremi isključivo ka Allahovom zadovoljstvu. 
 
Svakako je ovu kao i sve druge manifestacije organizovao i vodio tim ili bolje rečeno timovi vrijednih aktivista koji su od jutra do mraka stojali na usluzi džematu, a još prije toga naravno, detaljno isplanirali očigledno uspješni događaj. Dakle, cjelokupna manifestacija je protekla u prelijepoj atmosferi, punoj ozarenih i veselih lica, a čestitke i pohvale pripadaju i našim vrijednim muallimima i muallimama koji/e su uložili ogroman trud i napor u protekloj godini kako bi naša djeca danas pokazala ono što znaju i umiju, kao i vrijednim pomenutim aktivistima bez kojih realizacija ovih i ovakvih događaja bi bila nezamisliva.
 
Molimo Uzvišenog Allaha, dželle ve 'ala, da nas uputi na Pravi put, učvrsti na njemu i ne dozvoli da s njega skrenemo nakon što nam je Istina dostavljena i pojašnjena. Gospodaru nebesa i Zemlje, poduči nas onome što će nam koristiti i daj da nam koristi ono čemu si nas podučio. Povećaj nam znanje, o Plemeniti, jer Ti si, uistinu, Sveznan i Mudar. Amin! 
Allahu naš, molimo te Tvojim najuzvišenijim imenom da našu djecu uputiš na Pravi put, sačuvaš ih od prokletog šejtana i da ih radošću pogleda naših učiniš. Amin ja Rabbe-l-'Alemin!
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok