wrapper

Proteklog vikenda, tačnije u nedjelju 17.06.2018., u regularnom terminu mektebske nastave uprličen je bajramski program za sve polaznike mekteba. Nažalost, mnogi od njih nisu bili u prilici da prisustvuju zbog odlaska u najdražu nam Bosnu i Hercegovinu kako bi tamo obilježili bajramsko veselje. Uprkos tome, brojne mekteblije koje su bile prisutne u Njemačkoj, odazvali su se i zasigurno se nisu pokajali.

 
Vrijedni mualimski tim je pripremio interesantan i bogat program za prisutne. Tu je bilo i natjecanja, i igre, i smijeha, a Boga mi i poklona. Ovaj nesvakidašnji događaj pokazao je koliko samo malo pažnje našim mališanima puno znači. U njihovim životima će ovo zasigurno ostaviti jedan lijep trag i sjećanje na mesdžid, islam, mualime i naravno na bajram. 
 
Ono što je interesantno spomenuti je i to da su program vodile donedavne polaznice mekteba, a tu je prisustvovao i manji broj roditelja, kao i komisija takmičenja u sastavu od mualima i predsjednika džemata.
 
Sve u svemu, lijepi utisci, radosna dječija lica i pravo bajramsko veselje..
 
Molimo Allaha da uputi naše mekteblije na put istine, omili im ovu nadu lijepu Vjeru i učini ih ponosnim nosiocima Islama, boljim nego što smo to mi!!!
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok