wrapper

Sprache auswählen:

Sinoć, 16.06.2018, je u našem džematu obilježen Ramazanski bajram sa jednim opuštenim, bajramskim sijelom.
 
Naše džematlije su se okupile u našim prostorijama te uz bosanske poslastice, kahvu, smijeh, veselje i druženje obilježili bajram. Kako je naš džemat mozaik balkanskih muslimana, međusobno su se razmjenjivali običaji iz Bosne i Hercegovine, Sandžaka i Kosova, te kako se ramazan, a i bajram osjećaju i obilježavaju u rodnim mjestima. I bosanske sevdalinke su se prolomile kroz naš džemat. Sve se odvijalo u ugodnoj, domaćinskoj atmosferi, do pred sami akšam. Malo prije namaza su najmlađi članovi našeg džemata učili Kur’anske sure i tako pokazali kako se u našem mektebu uči. Ovo pokazuje koliko naš džemat ulaže u najmlađe članove I koliko se trudi da izvede jednu uzoritu generaciju muslimana.
 
Molimo Gospodara da primi naše ibadete, post i djela u ramazanu, te da učvrsti naše džematlije u hajru, te da uz Allahovu pomoć obilježimo još bajrama, u još većim prostorijama I još većem broju džematlija.
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok