wrapper

Sprache auswählen:

Omladinci našeg džemata su bili jako vrijedni ovaj ramazan. Ali to nije sve, bili su vrijedni i prošli, i ni to nije sve. Bili su vrijedni i između dva ramazana. Naime, pored drugih organizovanih aktivnosti u džematu, redovno su pohađali halku Kur'ana, u ramazanu poznatu kao mukabela.

Iako je ponekada bilo teško naći vremena zbog škole i drugih obaveza, nekada bi ih bilo samo par, a nekada desetak, ustrajali su zajedno sa imamo Sulejmanom ef. Čolakovićem u pohađanju časova na kojima se učila Allahova Knjiga.

Ovog ramazana smo mogli, hvala Allahu, svjedočiti i završenoj hatmi. Dakle, ovi vrijedni omladinci i omladinke su proučili u navedenom periodu cijeli Kur'an, svako od njih onim udjelom koliko je ko bio prisutan na terminima učenja i shodno tome svako sa svojim udjelom može očekivati nagradu kod uzvišenog Allaha.

Molim te Gospodaru da nam ih sačuvaš svakog zla, učvrstiš stope njihove na putu istine i na putu stjecanja korisnog znanja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok