wrapper

Sprache auswählen:

Sinoć su, 10.06.2018., prostorije džemata bile Allahu hvala pune. Vjernička lica, željna Njegovog oprosta, padala su tle, ostajući pri tome duže na sedždi, a i na drugim dijelovima namaza. To je bila noć sa mnoštvom dova, proučenih ajeta iz Kur'ana, misli i želja punih nade u Allahovu blagodarnost i traženja oprosta punog nade u Allahovu milost. Kao i svakog teravih namaza, imam se obratio prisutnima skrenuvši im pažnju na veličinu, bitnost i blagoslov ove noći, kao i dajući niz savjeta kako da se ista što bolje iskoristi. 

 
Nemali broj onih koji su bili prisutni na teravih namazu je ostao u ibadetu sve do noćnog namaza koji se klanjao u 01:30h u posebno ugodnoj atmosferi. Nakon toga, mali broj prisutnih se vratio kućama na sehur, a ostali su zajedno sehurili u pomoćnim prostorijama džamije, sačekavši nakon toga i sabah namaz u džematu. 
 
Doista, jedan puni paket ibadeta, druženja sa pobožnim i finim društvom, i jedan veliki razlog nadanja u Allahovu dž.š. nagradu.

Allahu molimo te da nam primiš pokajanja i ibadete naše!
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok