wrapper

Sprache auswählen:

U petak, 08. Juna, odnosno 24. dana Ramazana, džemat Ikre je bio organizator i domaćin još jednog iftara. Ovoga puta, upriličen je iftar za omladinu iz Penzberga, Augsburga i Rosenheima, kao i svih naših džemata u Minhenu.

Prije samog iftara priređen je i kratki program za naše goste. Proučen je jedan odlomak iz Kur'ana, a zatim je predsjednik omladinskog sektora izrazio musafirima dobrodošlicu.
Nakon toga se prigodnim predavanjem prisutnima obratio imam našeg džemata, Sulejman ef. Čolaković. Podsjetio nas je koliko su džemat i vjera važni u životu svakog čovjeka, te koliko je bitno da razumijemo suštinu i svrhu svih vjerskih propisa.

Nakon klanjanja akšam namaza, omladina se u ugodnoj atmosferi iftarila i nastavila druženje do teravih namaza.

Pošto se nalazimo u posljednjih 10 noći ramazana, klanjan je dodatno i noćni namaz, a za sve prisutne je organizovan i sehur.

Molimo Allaha dž.š. da sačuva našu omladinu i uputi ih na pravi put, da nam ukabuli naše ibadete i da nagradi sve one koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ovog omladinskog iftara.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok