wrapper

Sprache auswählen:

Kao i svake prethodne godine, i ove 2018. džemat Ikre je maksimalno podržao Open Air Iftar koji je organizovao Mislimrat, inače organizacija koja objedinjuje svih muslimanskih zajednica grada Minhena. Iftaru je prisustvovao ogroman broj muslimana, manifestaciju je pratio bogat program, igraonice za djecu, pripremljena hrana, ezan, zajdnički akšam, jacija i teravih namaz i naravno lijepo druženje.

Svoju podršku je džemat pružio kako u organizaciji tako i u prisustvu. Naime, član džematskog odbora Ikre je ujedno i u vodećem odbora Muslimrata, a Ikre omladina je također dala svoj doprinos volonterski pripremajući i raspremajući sve potrebno za ovu manifestaciju. Također 100 iftara je donirano od strane našeg džemata. Djeca su također uživala u igri i iščekivanju iftara.

Džematlije su se dakle većinom porodično odazvali, sa suprugama i djecom, da podrže ovu lijepu inicijativu koja pokazuje da muslimana u Minhenu ima, i da oni cijene i vole svoju vjeru, ujedno poštujući sve druge.

Molimo Allaha dž.š. da nas pomogne na putu istine, da nam primi post i ostala dobra djela i podari lijep suživot sa našima komšijama.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok