wrapper

U subotu, 21. aprila 2018. godine, u prostorijama džemata Wiesbaden održano je Savezno mektebsko takmičenje iz Kur'ana i Testa znanja na nivou Mešihata IZ Bošnjaka u Njemačkoj.

Tog subotnjeg popodneva u Wiesbadenu imali smo priliku da na djelu vidimo najuspješniju mektebsku djecu koju Bošnjaci Njemačke trenutno imaju.

Džemat "Ikre - Minhen" nastupio je sa 5 svojih takmičara. Naši takmičari su u izuzetno teškoj konkurenciji osvojili sljedeća mjesta:

1. SUMEJA (Vahida) AHMETLIĆ je, u najtežoj takmičarskoj kategoriji, osvojila 2. mjesto u učenju Kur'ana do 16 godina. Bod ili dva su odlučili pobjednika u ovoj kategoriji.

2. TARIK (Islama) HISENI je, također, osvojio 2. mjesto, ali iz oblasti Testa znanja za uzrast do 16 godina uz napomenu da je izgubio samo 1 bod od maksimalnog broja bodova.

BELKISA (Đenada) MUŠANOVIĆ, ILHANA i AID (Ahmeta) RAMULJ su imali zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju na nivou MIZ Bayern na kojem su osvojili prvo (Belkisa i Ilhana) i treće (Aid) mjesto. Nadamo se da će i oni uz malo više sreće i znanja na nekom od sljedećih Saveznih takmičanja osvojiti jedno od prva tri mjesta, inšallahu te'ala.

Zahvaljujemo se muallimima iz mektebskog tima našeg džemata na uloženom trudu i naporu u radu sa našim učenicima, kao i njihovim vrijednim roditeljima bez kojih bi spomenuti rezultati zasigurno izostali.

Iskrene čestitke i ovogodišnjem domaćinu Saveznog takmičenja, džematu Wiesbaden, kao i njihovom imamu Fahrudin ef. Džiniću koji se sve vrijeme brinuo da sve protekne u najboljem redu i miru.

Ve ahiru da'vana enil-hamdu lillahi Rabbi-l-'alemin / A naša posljednja dova je: Svaka zahvala pripada Allahu, Gospodaru svjetova.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok