wrapper

Sprache auswählen:

Rekao je veliki učenjak Ibnul-Džezeri, u svojoj 'Mukaddimi':

'A pridržavanje tedžvida je obaveza,

Ko po njemu Kur'an ne uči griješan je.

Jer ga je Bog s njim objavio,

I tako nam je od Njega stigao.'

Time nam je ukazao da je učenje Kur'ana po pravilima s kojima je objavljen obaveza svakom vjerniku. To obuhvata najosnovnije stvari bez ulaženja u finese učenja.

Pošto u džematu Ikre u Minhenu već duže postoji halka učenja Kur'ana stvorila se potreba i da prisutni i praktično nauče pravila pomoću kojih bi ispravno učili Kur'an. Taj kratki kurs osnova tedžvida se, Allahovom voljom, završio 18. 4. 2018. krunisan ispitom kojeg su svi koji su na njega izašli uspješno i položili. Kursu je prisustvovalo dvadesetak polaznika koji su prešli osnovna pravila učenja Kur'ana. Radilo se po skripti za tedžvid Bilala ef. Hodžića.

Vidan je napredak u teoretskom poznavanju svih koji su prisustvovali kursu, kao i poboljšana praktična primjena naučenih pravila, a što je glavni cilj pređenog gradiva.

Ovo je samo prva stepenica u širenju nauke o učenju Kur'ana i nadamo se da će na idućim kursevima biti još više onih koji žele da uče Allahovu Knjigu.

Kurs je vodio kurra hafiz Admir Husić.

Molimo Allaha, dželle šanuhu, da nagradi sve koji su bili uzrokom da se kurs održi i posebno sve polaznike koji su pokazali iskrenost i trud tokom istog.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok