wrapper

U ponedjeljak, 12.3.2018., naš džemat, „Ikre – Minhen“, bio je izuzetno počašćen ukazanom prilikom da ugosti generalnu konzulicu Bosne i Hercegovine, njenu ekselenciju gospođu Ruzmiru Tihić-Kadrić. Povod njene posjete je bila naša želja da se konzulica upozna sa načinom kao i obimom rada našeg džemata, jer džemati su ti, kako to kaže gospođa Tihić-Kadrić, koji organizuju i vežu najveći broj Bošnjaka u dijaspori.
Konzulicu i njenu pratnju dočekalo je rukovodstvo džemata kao i predstavnici različitih organizacionih timskih grupa džemata. Nakon ukazane dobrodošlice i pregleda novih prostorija u kojima trenutno djelujemo, odbornici i predstavnici organizacionih timova prezentirali su pravac i oblasti koje obuhvata naš džemat, te pojasnili način djelovanja određenih sekcija unutar i van džemata.
Tokom same prezentacije razvio se jedan pozitivan dijalog sa potencijalnim idejama za buduću uzajamnu saradnju između Konzulata BiH u Minhenu i džemata „Ikre – Minhen“.
Upoznavši se sa radom našeg džemata, konzulica Tihić-Kadrić nije krila svoje veliko zadovoljstvo kazavši da je prijatno iznenađena onim što što je vidjela. „Obim aktivnosti kao i način organizovanosti koje sam ovdje vidjela čine me jako ponosnom“, izjavila je gospođa Tihić-Kadrić, dodajući da naš džemat s pravom može da nosi epitet Islamskog centra.
Iz svog bogatog radnog iskustva sa Dijasporom konzulica nam je dala mnoštvo savjeta kako optimirati i još bolje prezentirati naš rad, te nekolicinu ideja oko još bolje saradnje s vlastima grada Minhena, kao i suradnje sa BiH vlastima, konkretno u ovom slučaju sa BiH konzulatom.
Poslije oficijelnog dijela, druženje je nastavljeno u opuštenoj i toploj atmosferi, onako kako to naša lijepa tradicija nalaže: Uz sofru i kahvu, a sve to popraćeno sa hurmašicama i baklavama. I da ne bude malo, pojedosmo i neki specijalni kadaif za koji bijaše čak i recepti razmijenjeni.
Džemat „Ikre – Minhen“ koristi i ovu priliku da se duboko zahvali na srdačnoj posjeti naše generalne konzulice, gospođe Ruzmire Tihić-Kadrić.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok