wrapper

Nekoliko inserata sa jučerašnjeg Mektebskog takmičenja na nivou regije MIZ Bayern održanom u Islamskom centru Bošnjaka u Nürnbergu.

Cjelokupan program je protekao u najboljem redu i miru te veoma ugodnoj atmosferi. Sve je bilo podređeno i usmjereno ka pravcu vrijednih takmičara naših džemata.

Predstavnici džemata "IKRE - MINHEN" su jučer ostvarili ZAPAŽENE REZULTATE:

1. Sumejja Ahmetlić (1. mjesto u kategoriji Kur'ana do 16 god.)
2. Belkisa Mušanović (1. mjesto u kategoriji Kur'ana do 12. god.)
3. Ilhana Ramulj (1. mjesto u teoretskom znanju do 9 god.)
4. Tarik Hiseni (2. mjesto u teoretskom znanju do 16. god.)
5. Aid Ramulj (3. mjesto u teoretskom znanju do 13 god.)

Dakle, svih 5 predstavnika našeg džemata je ostvarilo pravo učešća na Saveznom mektebskom takmičenju na nivou cijele Njemačke koje će biti održano 21. aprila 2018. godine, inšallah.

Iskrena zahvala našem današnjem domaćinu - džematu "Nürnberg", kao i njihovom imamu Hamid ef. Pintolu na izuzetnom gostoprimstvu u ovom prelijepom Islamskom centru Bošnjaka u Nürnbergu.

Našim takmičarima, njihovim roditeljima kao i njihovim muallimima i muallimama iskrene čestitke na ovom zapaženom uspjehu uz dove Uzvišenom Allahu da ih učvrsti na Din-i islamu i sutra učini boljim nego danas. Amin ja Rabbe-l-'alemin!

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok