wrapper

Jezik/Sprache

U nedjelju poslije akšam namaza je u prostorijama džemata Ikre održano omladinsko predavanje i druženje. Gost predavač bio je uvaženi hafiz Taha Ali Zeidan. Naš džemat je, kao i do sada, otvorio svoja vrata širom za svu omladinu u Minhenu, tako da su nas posjetili i omladinci iz drugih džemata u Minhenu. Džamija je bila puna i tražilo se mjesto više u prvom safu.
 
Omladina se počela okupljati u 17 sati, a prije klanjanja akšam namaza, predstavnici omladinskog odbora izvršili su prezentaciju šestomjesečnog rada omladinskog sektora.
 
Nakon akšam namaza, prisutnima se obratio hafiz Taha na temu "Važnost učenja o vjeri/ Važnost učenjaka danas".
 
Nakon predavanja i jacije namaza, omladina je nastavila druženje u ugodnoj atmosferi uz sokove, sendviče i kolače koje su pripremile naše poštovane sestre. Druženje se završilo u 20 sati, omladina je uživala u međusobnom upoznavanju i provođenju vremena u ugodnoj atmosferi. 
 
Snimljenim videom, omladina nam je pokušala prenijeti atmosferu koja je se mogla doživjeti te noći, pa vam u prilogu preporučujemo da pogledate i ovaj kratki video.
 
Molimo Allaha da naše omladince održi na pravome putu, podari korisno znanje i olakša put ka Njegovoj milosti.
 
 

Media

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok