wrapper

Jezik/Sprache

Sve dosadašnje Kriptovalute bačene u sjenu!!!

OGROMNA ZARADA

Teško za povjerovati, ali je istina!!! Zaradu koju su ostvarila mnoga braća iz džemata IKRE za samo tri dana bacila je u sjenu i najveće Kriptovalutske milionere. Kako? Evo recept, pa se i vi okoristite.

U nedelju, 28. januara 2018. godine, u džematu „Ikre“ održana je informativna skupština. Džemat je tom prilikom upoznat sa dosadašnjim finansijskim stanjem džematske kase, kao i dosadašnjim prikupljenim novcem za kupovinu i izgradnju Islamskog centra „Ikre – Minhen“.

Osim toga, prezentirani su i razni planovi pomoću kojih bi se do 1. APRILA 2018. godine mogla skupiti jedna suma od pola miliona eura, inšallah. Tek sa tom sumom naš Džemat bi predstavljao ozbiljnog partnera u pregovorima sa investitorima i donatorima, kako bi se uz Allahovu pomoć obezbijedila dalja neophodna sredstva koja nas vode do našeg željenog cilja.

Nakon različitih prijedloga, ideja i diskusija, završetak skupštine je krunisan uz obilnu zakusku koju, po bosanskim običajima, neizbježno krasi janjetina i baklava.

Samo tri dana kasnije već se prijavilo 45 braće i sestara sa željom da uplate minimalnu svotu novca od 2000 eura.

Tako je Džemat napravio još jedan korak bliže ovom prvom etapnom cilju od 500.000 eura.

Dragi čitaoče, koristim ovu priliku da s tobom podijelim riječi jednog našeg džematlije koji kaže:

„Klanjao sam sabah-namaz Allahovom dozvolom i milošću. I sve, apsolutno sve, što imam na ovom dunjaluku, od samog života, pa do djece i imetka, samo je On to tako odredio.

I mi se bojimo siromaštva?! A On nam daje nafaku.

Hoću li klanjati podne? Samo ako On to hoće. 

A šta ako je došao momenat susreta s Njim?!

A šta ako ne doživim  podne?!

S čim se vraćam Gospodaru?!

Pitam se: U šta sam (po)trošio vrijeme, a da ga za Allahovu vjeru nisam odvojio?

U šta sam uložio svoj imetak, a da Allahovu vjeru nisam pomagao?

S čim idem svome Gospodaru koji nas je obilato nagradio?

S čim? Bojimo se tog dana?! A ima onih koji se raduju tom danu. Jesmo li mi brate jedni od tih?“

Evo, koristimo ovu priliku i pozivamo i vas da se priključite ovom hajirli projektu.

Budite i vi minhenski Gazi-Husrev-beg!!! Oplemenite Vaš imetak za koji ćete zasigurno dobiti vječnu nagradu na oba svijeta.

مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً ۚ وَاللَّهُ يَقْبِضُ وَيَبْسُطُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ ﴿۲۴٥﴾ [سُورَةُ البَقَرَةِ]

„Ko je taj koji će Allahu drage volje zajam dati, pa da mu ga On mnogostruko vrati? - A Allah uskraćuje i obilno daje, i Njemu ćete se povratiti.“ (El-Bekare/Krava, 245. ajet, prijevod značenja) 

مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ ﴿۱۱﴾ [سُورَةُ الحَدِيدِ]

„Ko će Allahu drage volje zajam dati da bi mu ga On mnogostruko vratio, a uz to i nagradu plemenitu dobio.“ (El-Hadid/Gvožđe, 11. ajet, prijevod značenja)

وَيُؤْثِرُونَ عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ ﴿۹﴾ [سُورَةُ الحَشْرِ]

“…i više vole njima (potrebnima) nego sebi, mada im je i samima potrebno…” (El-Hašr/Progonstvo, 9. ajet, prijevod značenja)

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok