wrapper

Sprache auswählen:

Proteklog vikenda, džemat Ikre je organizovao zimski kamp za porodice i omladinu. Mjesto boravka je bilo Ramsau am Dachstein u Austriji koje nudi mogućnost za upražnjavanje mnogih zimskih aktivnosti i raznolike i brojne skijaške i druge staze. 
 
Iza nas su tri prelijepa dana međubratskog druženja, uživanja u različitim zimskim sportovima, zajedničkih namaza i vjerskih predavanja, tri dana dječije radosti, skike i veselja, tri dana druženja između žena, majki i sestara našeg džemata.
 
Oko 70 članova džemata uputilo se iz Minhena i njegove okolice prema Austriji gdje su proveli nezaboravni produženi vikend. Omladina, dječica i odrasli, svi zajedno, na mjesto gdje ima za svakog nešto, nešto što će ih učiniti sretnim i samim time učiniti da pamte te lijepe provedene trenutke. Za neke je ovo bio prvi put da stanu na skije, a za neke nezaboravni provedeni trenuci u šali i lijepom društvu. Posebno zadovoljstvo se očitovalo na licima djece i odraslih koji ili prvi put ili nakon duge pauze ponovo staju na skije, a ovaj čin je činio sretnim i sve ostale, jer svaki pojedinačni uspjeh muslimana je i uspjeh džemata i uspjeh svih muslimana.
 
Nedostajalo tu naravno nije ni vjerskih aktivnosti. Predavanje je organizovano na kraju burnog i zanimljivog dana, subote, gdje su prisutni mogli da slušaju o važnosti i načinu ispoljavanja zahvalnosti prema uzvišenom Alahu dž.š. koji nas opskrbljuje i koji nam sve daje, i koji je omogućio i ovaj zimski kamp da se desi.
 
Ovaj kamp nam je poslužio, s obzirom na današnji trend zadiranja tehnike u privatne živote ljudi, a pogotovo omladine, ali i s obzirom na zauzetost i poslovne obaveze starijih, i kao izvrsna prilika da se nešto intenzivnije, „čak“ tri dana, družimo negdje u planini, daleko od toliko izraženog uticaja te tehnike.
 
Molimo Allaha da nam podari još mnogo ovakvih druženja i izleta na kojima ćemo nama, omladini i djeci priuštiti nezaboravne lijepe uspomene i pobuđivati i izgrađivati svijest o Allahu i našoj nam lijepoj vjeri. 
 
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok