wrapper

Sprache auswählen:

Posjeta džemata "Ikre Minhen" bratskom džematu "Šejhul-ekber", bez posebnog povoda osim zbog Allahovog zadovoljstva, večeras je radostila bošnjačka, muslimanska srca.

Nakon tople dobrodošlice, kahvice i kolačića uslijedilo je klanjanje jacije namaza. Safovi su bili zbijeni, a džamija - Allahu hvala - puna. Poslije toga obratio se domaćin Rešad ef. Jugo zahvalivši se na mnogobrojnoj posjeti i najavivši obraćanje imama džemata Ikre, Sulejmana ef. Čolakovića.

Sulejman ef. je prisutne podsjetio na vrijednosti umre i hadža, namaza u haremu Mekke, ljubavi u ime Allaha, određenih zikrova prenesenih od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kako zaraditi Allahovu milost itd... Predavanje su preko zvučnika kroz igru pratila čak i dječica u susjednoj prostoriji. Naposlijetku su uslijedila pitanja i odgovori kao i lijepa zakuska i druženje.

Molimo Allaha da zbliži naša srca i uvede nas zajedno u džennet bez polaganja računa i učini da se često posjećujemo u ime Njega. Amin!

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok