wrapper

Sprache auswählen:

Stara Vijećnica grada Minhena večeras je po peti put bila stjecište Muslimana Minhena i svih drugih političkih i vjerskih predstavnika glavnog grada Bavarske.

Džemat "Ikre" punom snagom podržava rad "Muslimrata", a svoju podršku je pružio i večeras sa velikim brojem džematlija i rukovodstva džemata koji su prisustvovali ovom događaju.

Naime, radi se o 5. godišnjem prijemu kojeg svake godine organizuje "Vijeće muslimana Minhena" u saradnji sa "Odjelom za interkulturalni rad".

Kao i svake godine učenjem časnog Ku`rana otvoren je bogati program na kome su između ostalih govorili:

- Mustafa Yakač, predsjednik "Vijeća Muslimana" koji je govorio o teškom stanju muslimana u Minhenu i porastu fizičkih i verbalnih napada na minhenske muslimane. Uprkos svemu, muslimani Minhena gledaju pozitivno u budućnost zajedničkog života u ovom gradu.

- Pored mnogih predstavnika grada i gradonačelnika, pažnju publike privukao je govor Dr. Ćefli Ademija, gosta sa Univerziteta iz Münstera pod nazivom „Muslimani kao obogaćenje našeg sekularnog ustavnog poretka“.

U svom govoru Dr. Ademi ukazao je na mnogim primjerima iz Kur'ana, Sunneta te iz Šerijata koji bi njemački zakon, i današnju demokratiju, mogli samo da obogate.

- Ispred MIZ Bayern svoje prisustvo su uzeli: Izet ef. Bibić, glavni imam Medžlisa, Sulejman ef. Čolaković, imam u džematu "Ikre - Minhen", kurra hafiz Admir Husić, imam u džematu "Ikre - Minhen", i hfz. dr. Benjamin ef. Idriz, imam u džematu Penzberg.

Nakon još nekih govornika večerašnji prijem, na kojem je prisustvovalo više od 350 gostiju, završen je uz dobru zakusku i prijateljske razgovore prisutnih.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok