wrapper

Sprache auswählen:

Današnji roditeljski sastanak otvorio je i vodio Sulejman ef. Čolaković, imam džemata, koji je i upoznao prisutne sa protokolom sastanka.

Nakon toga se obratio kurra hafiz Admir Husić, mualim na polju učenja u Kur'anu. Hafiz je ohrabrivao roditelje za veći rad sa svojom djecom. U svrhu prezentovanja rada i poticaja na daljnji rad, jedan od učenika od 7 godina proučio je suru Eš-šems.

U vezi rada sa djecom od 6 do 9 godina, mualime su prezentovale svoj rad, način učenja teorije i sura.
Skrenule su pažnju roditeljima da se njima obrate u slučaju bilo kojih pitanja.

Prisutnima se obratio i mualim Rizah ef. Fejzić, koji inače radi i sa omladinom džemata. Savjetovao je roditelje da svoju djecu pažljivo odgajaju u smislu izvršavanju svojih obećanja prema njima, prijateljstva sa njima i pružanje pažnje. Pozvao je i na podršku radu omladinskog tima kroz kupovinu kalendara koji su plod rada omladinske grupe.

Šta je razlika u radu između ove i prošle godine je predstavila jedna od učenica prošlogodišnje i ove godine. Njeno iskustvo za razliku od prosle godine je opisala kratko j jasno sa:
"Učimo zajedno u Kur'anu (svi u jedan glas). Sure učimo polahko i po tedžvidu. Zaštoto? Da bi nam namaz bio ispravan i da se Kur'ansko značenje ne bi iskrivilo."

Sulejman ef. je nadalje upoznao roditelje da su pripreme za takmičenje počele i predstavio je naše zastupnike na tom takmičenju. Najavio je i da će uskoro biti organizirana umra gdje će on biti vodič i pozvao one koji su imali nijjet da idu da se prijave.

Nakon toga su riječ dobili roditelji, koji su uopšteno izrazili zadovoljstvo radom i usput dobili dodatne informacije za koje su se interesovali.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok