wrapper

Sprache auswählen:

Današnjoj skupštini džemata Ikre iz Minhena je prisustvovao, na naše veliko zadovoljstvo, do sada neviđeno veliki broj džematlija. Skupština je počela pregledom promotivnog spota džemata, gdje je ukratko predstavljen dosadašnji rad džemata.

Moderator skupštine je bio jedan od osnivača džemata, uvaženi Emir Kadić. Nakon njegovog uvoda i opisa programa koji je planiran, predstavljena je najnovija organizacija džemata putem organizacione šeme od strane predsjednika Almira Botonjića kao i finansijsko stanje od sekretara džemata Amela Matrića.

Dalje je, kako je planirano za svaku skupštinu, predstavljen detaljniji rad određenih sektora u džematu: rad mekteba i malog mekteba od strane imama džemata Sulejman ef. Čolakovića, rad sa omladinom od Rizah ef. Fejzića, humanitarni rad od Ibrahima Ahmetlića i Dženana Beganovića, kung-fu od majstora Safeta Pjanića i na kraju halka Kur'ana od kurra hafiza Admir ef. Husića.

Na kraju, džematlije su dobile riječ, gdje razjasnili određene stvari koje nisu shvatili iz prethodno pomenutih izlaganja i gdje nisu izjavili ništa drugo nego izraze zadovoljstva dosadašnjim radom i dove za još bolji rad.

Zahvaljujemo se Allahu na svim blagodatima, zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i molimo Allaha da nas učvrsti na putu istine, rada za Njegovu vjeru i na svakom dobru.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok