wrapper

Jučer je u našim prostorijama nastavljeno omladinsko druženje. S obzirom da se prošli petak išlo na izlet, ovaj petak je odlučeno da se ostane u džamiji i održi predavanje.
 
Nakon klanjanja jacije namaza, prisutnima se prvo obratio Rizah Fejzić i predstavio predavače. Predavači nisu bili gosti, naprotiv, bili su domaćini džemata: predsjednik džemata Ikre Almir Botonić i Emir Kadić, koji su bili tu od samog početka našeg džemata i jedni od 11 osnivača našeg džemata.
Tema predavanja je bila "Počeci džemata Ikre". Tema je historijskog karaktera i čuli smo kako je nastao naš džemat, kako se razvijao i kako i dan danas raste. 
 
Bilo je veoma emotivno kada je Emir Kadić pričao o svom dolasku u džemat. Prisutni su imali priliku da čuju i ličnu biografiju naših današnjih vođa džemata.
 
Predavanju je prisustovalo 33 omladinca, a predavanju su prisustovali čak i mnogi stariji članovi džemata.
 
Nakon predavanja svi prisutni su se počastili sendvičima, sokom i kolačima koji su pripremile vrijedne ruke naše omladine.
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok