wrapper

Dana 23.11.2017 održano je polaganje za polaznike "Škole samoodbrane" (Kung Fu Wu Shu).
 
Polaganje je bilo podijeljeno u 3 dijela tj. za 1, 2 i 3 stepen gdje je 13 učenika uspješno certificiralo stečeno znanje.
 
Majstor Pjanić Safet je zadovoljan danas viđenim, ali kako sam kaže: "Pokazali ste disciplinu i odgovornost onoga čime se bavite, dobro je ali uvijek može i bolje, jer orao koji želi da dosegne sunce ne smije da opusti krila".
 
Prisutnima se obratio i Džemil ef. Preljević, čije dijete je također član kluba, srdačno se zahvalivši i čestitavši majstoru Pjaniću i svim učesnicima, koji su danas prezentovali spektakularne tehnike samoodbrane, za profesionalno obavljen posao. Dodao je i to da svi trebamo dati sve od sebe da što više djece dođe u ovaj klub.
 
Također se prisutnima obratio i Almir Botonjić, predsjednik džemata Ikre, koji je čestitao svima počevši od majstora Pjanića, učenika pa do roditelja na ustrajnosti i uspjehu, te je dodao da će se u budućnosti poraditi na tome da se polaznicima učini ovaj klub i treniranje u njemu još interesantnijim kroz razne izlete, ekskurzije, posjete drugim klubovima samoodbrane u Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini itd. Također je napomenuo da će se termini treninga ponovo vratiti odakle su i potekli, a to su prostorije džemata Ikre, ali ovaj put prostranije i sa povoljnijim uslovima.
 
Napominjemo da klub za samoodbranu egzistira od početka 2016. godine na području Njemačke i karakteristika ove škole je da se sistem samoodbrane vježba u okviru zakona države Njemačke.
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok