wrapper

Sprache auswählen:

Nakon što je prošli petak naša omladina ugostila hafiza Aliju Rahmana, ovaj petak smo se odlučili da odemo negdje van grada Minhena. Odluka je pala na susjedni gradić Erding, koji nam je ponudio Shockers Lasertag.
Već od samog početka objave izleta sve je upućivalo da će to biti najbolje organizovan izlet do sada. Jer u roku od 30 minuta popunjeno je bilo 24 slobodnih mjesta za izlet.
Mjesto početnog okupljanja je bila naša džamija, gdje smo klanjali jaciju namaza, a nakon jacije uputili smo se sa dva kombija i jednim Sharanom prema Erdingu.
Zadužili smo opremu od srdačnih domaćina i igra je započela. Omladina je odigrala 3 partije po 15 minuta i nakon mnogo borbi, trčanja, laserskog pucanja, ekipa crvenih je pobijedila plave rezultatom 2-1.
Mnogo se vode popilo tu noć, a sendviči nisu nikad bili slađi.
Nakon skoro 4 sata omladina se sretno vratila ispred naše džamije gdje su nas dočekali roditelji i preuzeli svoju djecu.
Na slikama možete pogledati koliko je lijepo bilo omladini. Do sljedećeg petka, kada planiramo novu aktivnost, mahsuz selam od omladinskog tima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok