wrapper

Jezik/Sprache

U subotu, 28. oktobra 2017. godine, u jutarnjim satim delegacija omladine ispred našeg džemata je krenula na put ka gradu Mainzu i tamošnjem Islamskom kulturnom centru povodom „Večeri Kur'ana“ koju je organizovao taj džemat.

Iako su naš put obilježeli mnogobrojni zastoji, od kojih je jedan bio preko 100 km, na vrijeme smo, elhamdu lillahi, stigli u prostorije Islamskog centra u Mainzu, obavili podne i ikindiju namaz u džematu, a potom se i malo odmorili prije početka samog programa. Program „Večer Kur'ana“ je startao u 18:30 h, a svoje učešće je uzeo i naš džematlija, učenik, mekteblija, prvak sa posljednjeg mektebskog takmičenja u učenju Kur'ana za uzrast do 16 godina, Nurdin (sin Jasmina i Enise) Karamović. Nakon ovog prelijepog programa omladina našeg džemata nastavila je ugodno i prijateljsko druženje sa omladinom džemata Mainz do kasnih sati. Neki nisu uopće spavali do sabah-namaza.

U nedjelju, 29. oktobra 2017. godine, obavili smo sabah-namaz u džematu, nakon kojeg se svim prisutnim obratio i naš imam, Sulejman ef. Čolaković, jednim prigodnim vazom i nasihatom u pogledu današnje omladine, rada s njima i usmjeravanja. Nakon predavanja naši dobri domaćini su nam pripremili doručak, a potom i prigodan oproštaj uz želju da nešto ovakvo ponovimo u skorijoj budućnosti, inšallahu te'ala.

Ispred džemata „Ikre – München“ iskreno se zahvaljujemo našem domaćinu, Islamskom kulturnom centru Mainz, njihovom imamu, Halil ef. Makiću, predsjedniku Nusretu Fakoviću, i svim dobrim ljudima ovog džemata koji su doista učinili sve što je u njihovoj moći da se mi osjećamo lijepo, ugodno i domaćinski, kao kod svoje kuće. Zaista smo se osjećali počašćeno i lijepo sa ovom našom braćom u ime Allaha, dželle še'nuhu.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok