wrapper

Sprache auswählen:

U nedjelju, 29. oktobra 2017. godine, nakon što smo u jutarnjim satima krenuli iz Mainza za Minhen, odlučili smo napraviti jedan kraći odmor u velelepnom Islamskom centru Bošnjaka u gradu Stuttgartu u kojem imamsku službu obavlja Hamza ef. Subašić. Pauzu smo, prije svega ostalog, napravili kako bi obavili podne namaz u ovom prelijepom Islamskom centru. Na podne smo stigli tamam na vrijeme.

Nakon klanjanog podne namaza Hamza ef. Subašić je, sasvim neočekivano, prozvao našeg imama, Sulejman ef. Čolakovića, ukratko ga predstavio prisutnim džematlijama i pozvao ga da se kratko obratim svim prisutnim, što je on vrlo rado prihvatio i učinio.

Sulejman ef. je iskoristio prisustvo finog broja roditelja i njihove djece koja su taj dan imali mektebsku nastavu pa je govorio o važnosti mekteba i mektebske nastave, te o važnosti ispravnog usmjeravanja naše djece, pogotovo ovdje na „Zapadu“ pored tolikog broja drugih izazova koji se na tom putu isprječavaju svim roditeljima.

Na kraju se naš imam zahvalio Hamzi ef. Subašiću na ukazanom povjerenju naglasivši da je izuzetno počašćen ovom ukazanom prilikom da se obrati pred džematlijama jednog od tri najuspješnija, najaktivnija i najstablinija bošnjačka džemata u Njemačkoj.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok