wrapper

Sprache auswählen:

Nakon deset, od Allaha blagoslovljenih, dana mjeseca Zul-hidždže uslijedio je drugi po redu praznik za muslimanske duše. Kurban-bajram je obavljen zajednički od strane bošnjačkih džemata u Minhenu na već uobičajen način i na uobičajenoj lokaciji. Nakon prepune sale na ramazanskom bajramu ove godine, kada se bajram morao klanjati u dvije "smjene", ovog puta je sala bila "samo" jedanput puna, a iz razloga što je veliki broj Bošnjaka na godišnjem odmoru. Ipak, osjetio se bajramski duh, praznična atmosfera i radost u zraku. 
 
Sabah namaz predvodio je kurra hafiz Admir ef. Husić nakon čega je uslijedilo obraćanje imama džemata Ikre, Sulejman ef. Čolakovića, a bajramsku hutbu i bajram namaz ovoga puta predvodio je imam džemata Tevhid, Mirzet ef. Džafić. U prigodnom programu se kao i uobičajeno našlo i izvođenje ilahija i kasida. 
 
Molimo Allaha da primi naše ibadete, naša dobra djela iz prvih 10 dana mjeseca Zul-hidždže, naš post u Danu Arefata, naš kurban i ostala dobra djela.
 
Bajram šerif mubarek olsun!
 
 

Media

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok