wrapper

Sprache auswählen:

Danas smo u predakšamsko vrijeme imali čast da ugostimo i poslušamo jednog od danas najpopularnijih mladih učača Kur'ana časnog. Naime riječ je o hafizu Fatihu Seferagiću, sinu hafiza Fuada Seferagića. Njegovim recitacijama Kur'ana je danas preplavljen internet jer je poslije takvih izvedbi niko od slušalaca ne može da ostane ravnodušan. Njegov rad i učenje na Facebooku prati oko milion osoba.

Gostovanju je prisustvovao veliki broj posjetilaca, od kojih su većina mlada populacija. Kako je prostorija za sestre postala tijesna zbog velike posjete, određeni broj sestara je pratilo program u odvojenom dijelu muškom dijelu.

Učenjem Kur'ana je započeo program. Naravno, uživanje u slušanju prelijepog učenja Allahovih ajeta iz Kur'ana ni ovaj put nije izostalo. Na licima prisutnih se mogla očitovati uživanje, dah je zastajao, pa su i suze tekle.

Nakon toga se obratio Sulejman ef. Čolaković, kratko predstavljajući hafiza Fatiha, a dalje je o sebi pričao sam hafiz. Njegovo obraćanje je bilo na engleskom jeziku, a simultano je prevođeno i na njemački.

Pričao je o tome koji je njegov put bio do postajanja hafizom, gdje je pored drugih zanimljivih stvari spomenuo i to da je njegova majka najviše zaslužna za to što je on sada to što jeste. On u djetinjstvu nije razumio, kao ni sva ostala djeca, šta to znači za njega, ali sada je uveliko zahvalan svojoj majci. Uporedio je ovaj slučaj sa davanjem lijeka djetetu, gdje dijete ne želi rado da uzme lijek jer mu nije ukusan, ne razumjevajući njegovu svrhu, a kasnije kada odraste više ga nije briga za taj ukus nego samo za djelovanje. Ono što je njegov životni cilj da postane islamski učenjak koji će moći nešto pozitivno promjeniti na dunjaluku.

Na kraju je istakao da je Kur'an najveće čudo koje mi kao muslimani posjedujemo i treba da njegujemo. Na kraju druženja je nakon kraćeg obraćanja prisutne melodičnim ezanom pozvao na akšam namaz hafiz Fuad Seferagić, a namaz je predvodio hafiz Fatih. Molimo Allaha da nagradi sve prisutne i posebno našeg gosta hafiza Fatiha koji je odvojio od svog vremena za druženje sa nama.

Media

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok