wrapper

Sprache auswählen:

Dana 26.7.2017g održana je provjera znanje za naše mlađe polaznike samoodbrane gdje su 24 polaznika uspješno položila 1. odnosno 2. stepen samoodbrane.
 
Prisutnima su se obratili : Si Fu Safet Pjanić, predsjednik džemata Ikre Almir Botonjić i glavni imam Izet ef. Bibić. 
 
Majstor Safet  Pjanić je upoznao prisutne na koji način se održavaju treninzi i koliko djece pohađa školu. Napomenuo je da je ovo registrovani klub za Samoodbranu i da djeluje u skladu sa Njemačkim zakonom. 
 
Predsjednik džemata Ikre Almir Botonjić je izrazio veliko zadovoljstvo da je ovaj projekat uspio i da je podržan od naših džemata i da je ono što raduje da su ovdje omladina iz svih naših bošnjačkih džemata. On je kazao da Bošnjaci kao nacija sazrijevaju i napreduju na svim poljima, pa i kad su u pitanju borilačke vještine: imaju svoje projekte, imaju svoje majstore i šampione i ne ovise od drugih. "Ovo je velika stvar za Bošnjake Minhena", konstatovao je na kraju.
 
Glavni Imam Izet ef. Bibić nije krio svoje oduševljenje, kazao je kako se ovdje djeca iz Minhenskih džemata druže dva puta sedmično. Izet ef. je mišljenja da je ovo jedan od najboljih projekata koje su Bošnjaci u Minhenu imali zadnjih godinu dana i da će on  mnogo više poraditi na promociji samog projekta. Čestitao je djeci, majstoru Safetu i džematu Ikre koji je dao vjetar u leđa da ova škola zaživi i uspije. 
 
 
Škola za samoodbranu i obezbjeđenje osnovana je u Maju 2016 g. u gradu Minhenu koji broji oko 1,5 milion stanovnika, preko 80 nacinalnih grupa i oko 50 klubova za borilačke vještine. U školi je upisano 50 učenika i učenica.
 
Majstor samoodbrane ujedno i trener u školi je Pjanic Safet, prvak BiH 2014. g. u samoodbrani i student Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.
 
Treninzi se održavaju u centru grada Minhena na adresi Denisstr. 3a.
 
Samoodbrana koja se vježba u našem klubu radi se onako da ne odstupa zakonu države Njemačke (StGB paragraph 32,absatz 1 i 2 paragraph 33, paragraph 223).
 
Školu su do sada posjetili velika imena poput Mirsada Nokte i Ade Dulaša, a posjeta će još biti.
 
Za više informacija o aktivnostima i treninzima u klubu možete se obratiti na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok