wrapper

Sprache auswählen:

Abdullah b. Amr b El-‘As, radijallahu anhuma, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Nije od nas onaj koji nije milostiv prema našim najmlađim...” (Ahmed i Tirmizi)

Enes, radijallahu anhu, prenosi da, kada god bi Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, prošao pored djece na putu, on bi im se nasmiješio i nazvao im selam. 

U Muslimovom Sahihu se prenosi od Džabira, radijallahu anhu, da je vidio Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, kako hoda na koljenima i rukama dok bi Hasan i Husejn sjedili na njegovim leđima, a on bi govorio: “Vi ste najbolji jahači, a najbolja kamila je vaša. 

Prenosi se da je Enes, radijallahu anhu, rekao: “Nikada nisam vidio nekoga milostivijeg prema djeci od Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem.”

Povodeći se za sunnetom Allahovog poslanika, salevatullahi alejhi ve selamuhu, u pogledu odnosa spram naših (naj)mlađih polaznika organizovali smo za njih izlet u grad Nürnberg povodom ovogodišnje Mektebijade. Mektebijadi se odazvao dobar broj posjetilaca i solidan broj djece iz drugih džemata, što je bila jedinstvena prilika da se sklope nova poznanstva i prijateljstva. 

Ispred našeg džemata učešće je ostvarila fudbalska ekipa FK „Ikre - München“ do 16 godina starosti.

Ekipa je odigrala 3 utakmice uz skor od 1 pobjede i 2 neriješena rezultata što je na koncu bilo dovoljno za 2. mjesto. Vrijedi istaknuti i to da je naša ekipa u posljednjoj utakmici imala rezultat za konačno 1. mjesto sve do 5 sekundi prije kraja kada smo primili nevjerovatno jeftin gol nakon, možda i jedine, nesmotrenosti naše odbrane, pa smo se, nakon vodstva tokom cijele utakmice, morali, ipak, zadovoljiti remijem i 2. mjestom. Najbolji pojedinci u našim redovima su bili Nedim Halilović (2 gola i 2 asistencije)  i Tarik Hozanović (2 gola).

Nakon takmičenja u fudbalu pristupilo se takmičenju u trčanju u pojedinačnoj konkurenciji u kojem smo također ostvarili uspjeh. Naime, naš predstavnik Bekir Kokić je osvojio 2. mjesto u trčanju do 16. godina starosti.

Manifestacija je okončana fudbalskim spektaklom između imama i „civila“ koji je protekao u fer i korektnoj igri.

 

Zahvaljujemo se domaćinu i organizatoru ove manifestacije, džematu Nürnberg i Hamid-ef. Pintolu, na srdačnom gostoprimstvu i još boljoj organizaciji. 

 

Sponzori našeg odlaska u Nürnberg su bili naša dvojica vrijednih džematlija:

1) Senad Ahmetović (kombi + gorivo) i

2) Besim Beganović (auto + gorivo).

Ovim putem im se uveliko zahvaljujemo i molimo Allaha da im podari bereket u njihovim imecima i primi njihova dobra djela.

München, 16. jula 2017. godine

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok