wrapper

Sprache auswählen:

25.3 i 26.3.2017.g. održan je seminar i polaganje za učeničke rangove sekcije Kung Fu Ving Tchun kluba „Panther“ na području Minhena. Sjedište pomenutog kluba je u Tuzli, a glavni Majstor kluba je Si Fu Mirsad Nokto, koji je također i selektor Wushu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Majstor i trener kluba u Minhenu je Si Fu Safet Pjanić, majstor Kung Fu Wushu samoodbrane 1 Toan i instruktor Ving Tchun-a.

 

17 učenika koji su predhodnih nekoliko mjeseci marljivo vježbali, dana 26.3. verificirali su stečeno znanje pred Majstorom Si Fu Mirsadom Noktom kao glavnim predstavnikom  Bosne i Hercegovine u Internacionalnoj Wushu Asocijaciji sa sjedištem u Kini.

 

25.3. i 26.3.Majstor Mirsad Nokto održao je sa svojim asistentom Jasminom Noktom i Majstorom Safetom Pjanić seminar, da bi takodje 26.3. bila izvršena provjera znanja i dodijeljene diploma za odgovarajuće učeničke stepene.

Na kraju, upriličena je i manifestacija predstavljanjem ovih plemenitih borilačkih vještina gdje su učenici prezentovali pred publikom stečeno znanje. Na kraju manifestacije Majstor Si Fu Mirsad Nokto prezentovao je također publici fascinantne tehnike realne samoodbrane, Ving Tchuna kao i tehnike Wushu-a.

 

Predsjednik Džemata Ikre je na kraju manifestacije uručio zahvalnice i poklone Majstorima.

 

Biografije majstora

 

Pjanic Safet je majstor Kung Fu Wushu samoodbrane 1. Toan, Instruktor Ving Tchun Kung Fu-a i prvak Bosne i Hercegovine u disciplini Samoodbrana 2014.g

 

Mirsad Nokto, selektor WuShu reprezentacije BiH i trener Ving Tchun Kung Fu Kluba „Panther“ Tuzla, odlikovan je, 19.11.2016. godine u španjolskom gradu Barseloni, od strane Svjetske internacionalne asocijacije za samoodbranu (WISDA) i Jedinstvene svjetske asocijacije za borilačke vještine (U.W.A.M.A.), jednim od najvećih svjetskih priznanja u domenu borilačkih vještina – „300 najboljih u svijetu“ i tako ušao u Svjetsku kuću slave.

Mirsad Nokto se ovim priznanjem, pridružio zvijezdama svjetskog glasa poput: Cynthia Rothrock, Robert Goldman, TJ Storm, Mel Novak, Bai Ling, Jose Luis Montens, Silvio Simac, Dragon Lee, Yohanna Alonso, te Ado Dulas, Agata Dowding, Jessica-Kim Danh, Crystal Santos i dr.

Višestruko nagrađivan kao trener na izborima sportista Grada Tuzla. 

Osim izuzetnih uspjeha koje već godinama postiže sa reprezentacijom BiH, Mirsad Nokto je internacionalni majstor Ving Tchun Kung Fu-a, 5 životinjskih stilova Wu Shu Kung Fu-s, majstor samoodbrane i instruktor Krav Maga; internacionalni VIP operativac ispred ISA i VIP protection–Srbija, te direktor Krav Maga Security & Bodyguard akademije ADSB Tirol Austrija u BiH. 
Osim toga, trener je i član padobranske sekcije Aero kluba Tuzla.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok