wrapper

Sprache auswählen:

Uvažena braćo i poštovane sestre! 

 

Čini nam posebnu čast, da vas pozovemo na predavanje i promociju knjige, našeg uvaženog brata, Saudina Cokoje. Tema predavanja je „Poslanik, s.a.v.s., i ashabi, njihovo poimanje ljubavi u ime Allaha“ a naš gost-musafir, ovom prilikom, nakon predavanja, prezentovat će nam svoju treću knjigu po redu, koja nosi naslov „Posljednji dani Allahovog poslanika, s.a.v.s., Oproštajni hadž, bolest i preseljenje.“

 

Ova knjiga, koja je puna emocija i zanimljivih historijskih podataka, govori o zadnjih 80 dana Poslanikovog, a.s., života, bolesti koju je bolovao, preseljenje i detaljan način opremanja časnog i mubarek tijela za ukop i dženazu. Knjiga također obrađuje i Poslanikov, a.s., Oproštajni hadž, izbor Ebu Bekra, r.a., za halifu te adabe (pravila) ponašanja prilikom posjete Poslanikovoj, a.s., džamiji i njegovom časnom mezaru kao i odgovore na određene šubhe (nejasnoće) u vezi Poslanikove, a.s., smrti i dženaze. Koliko je nama poznato, ovo je prvi put, da je neko na Bosanskom jeziku, opširno pisao na ovu temu. Knjiga je formata A5 i sadrži 230 str.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok