wrapper

Sprache auswählen:

U petak, dana 1. 3. 2019. godine, naša draga prof. Fatima Fetahović-Pljakić održala je predavanje na temu "Poželi drugome ono što želiš za sebe".

Ova večer je bila posebna, ne samo zbog "Dana nezavisnosti" jedine nam Bosne i Hercegovine, već i zbog samog pristupa naše drage prof. Fatime Fetahović-Pljakić koja je učinila ovo veče veoma opuštenim. Prisustvovale su samo djevojke.

Još jedna tema koja je oduševila sve prisutne je tema o djevojkama kao normalnim građankama, bez obzira na njihovu maramu i praktikovanje vjere. Djevojke muslimanke koje trebaju da budu ponosne na svoju mahramu i uzdignute glave boriti se sa iskušenjima života. Boriti se sa svakom preprekom, jer je to put do dženneta, ako Bog, da uz Allahovu pomoć.

Postavljale smo pitanja o privatnom životu i osobnom pogledu na našu vjeru i život, ali i neka privatna pitanja. Bile smo, naprimjer, zainteresovane za upoznjavanje naše Mualime sa njenim suprugom, što nam je ona rado ispričala i slično.

Atmosfera je bila predivna, uz obilje različitih jela i pića. Naravno, nakon druženja naši dragi gosti su dobili prigodne poklone koji su bili u skladu sa našom temom. Našoj voljenoj Mualimi uručili smo buket cvijeća kao znak zahvale što je izdvojila svoje dragocijeno vrijeme i poklonila ga nama uz obilje veoma značajnih informacija koje će nam pomoći, ako Bog da, u daljim druženjima, a i životu.

Da Uzvišeni Allah nagradi sve prisutne, i da nas spoji sve zajedno u džennetskim baščama gdje ćemo se, ako Bog da, uvijek sakupljati.
Neka Allah nagradi i našu dragu Mualimu. Amin!

Omladina džemata Ikre

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok