wrapper

Sprache auswählen:

Petak, 22.02.2019., u Džematu Ikre je bio posvijećen našim džematlijkama. Naša uvažena sestra Sanela Muratagić, svršenica Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, je nas počastila predivnim predavanjem. Naime, pojasnila je kako dolazi do konfliktnih situacija i kako prevazići teškoću direktne komunikacije sa drugom osobom. Tokom cijele večeri je vladala pozitivna, opuštena atmosfera i sestrinska ljubav. Nakon predavanja su sestre izmjenjivale međusobna iskustva o konfliktima i savjetovale jedna drugu kako u ime Allaha dijelovati u navedenim situacijama. Naša draga predavačica Sanela je pojasnila sadržaj svoje prezentacije pomoću slikovitih priča i situacijama u kojima se ona u svome životu susretala.

„O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja, neka sumnjičenja su, zaista, grijeh.“ (Al-Hujuraat, 13)

Nakon predavanja, sestre su imale priliku za druženje i uživanje u prelijepom ambijentu.

“Musliman je muslimanu brat: ne nanosi mu nepravdu, ne uskraćuje mu njegova prava i ne ponižava ga. Čovjeku je dovoljno zla to što nipodaštava brata muslimana.” (Muslim)

Zaista sva hvala pripada Allahu, Gospodaru svih svijetova. Molimo da nas Allah ujedini i podari nam mudrost u postupcima prema bratu / sestri u Dini-Islamu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok