wrapper

Sprache auswählen:

U petak poslije jacije namaza u prostorijama džemata Ikre održano je prvo omladinsko predavanje i druženje od ciklusa predavanja za omladinu bošnjačkih džemata u Minhenu i šire.

Predavač bio je Sulejman ef. Čolaković (prof.). Imam, Hatib i Muallim džemata. Sa velikom radošću su omladinci džemata Ikre dočekali omladinu susjednih džemata Minhena.

Omladina se počela okupljati u 19 sati, nakon kojeg je slijedilo vrlo zanimljivo predavanje na temu „Znanje je ključ dženneta“. Prije nego što je se Sulejman ef. obratio omladini, predstavnici omladine džemata Ikre su prezentovali biografiju ef. Sulejmana.

Nakon završenog predavanja, omladinci su imali priliku postavljati pitanja o navedenoj temi, kao i o drugim temama što su rado iskoristili.

Kao i do sada je omladina nakon predavanja nastavila druženje uz sokove, kahvu i kolače. Druženje se završilo tek u 23 sati, tako da je omladina minhenskih džemata 'Fedžr', 'Tevhid', 'Hidaje' i 'Ikre' uživala u zajedničkom provođenju vremena u opuštanoj atmosferi.

Posebna je bila čast za omladinski sektor džemata Ikre da ugoste veliki broj omladinica iz minhenskih džemata. Molimo Allaha da naše omladince održi na pravome putu, podari korisno znanje i olakša put ka Njegovoj milosti.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok