wrapper

Sprache auswählen:

U nedjelju, 08.05.2016. godine, održano je Savezno takmičenje iz mektebske nastave u Ofenbahu. Na ovaj lijepi sunčani dan su se okupili predstavnici svih džemata da se takmiče u stečenom znanju iz teorije islama (Ilmihal) i u učenju Kur'ana.

 

Džemat Ikre su pretstavljala tri takmičara: 
- Sumeja Ahmetlić - Kur'an u kategoriji do 12god (1. mjesto na regionalnom takmičenju regije Bajern), 
- Nurdin Karamović - Kur'an u kategoriji do 16 god (2. mjesto na regionalnom takmičenju regije Bajern) i 
- Aiša Botonjić u kategoriji teorija do 16 godina (3. mjesto na regionalnom takmičenju regije Bajern).

 

Komisiju za kiraet su sačinjavali: Fahrudin ef. Džinić (predsjednik komisije), Enver ef. Pašalić (u svojstvu izaslanika Njemačkog muftije) , Mehmed ef. Jakubović, Aldin ef. Kusur i hfz. Adela Kazija.

 

Već od samog ulaska u džamijsko dvorište domaćina takmičenja mogla se osjetiti topla dobrodošlica, koju su svi članovi džemata Ikre koji su prisustvovali ovom događaju mogli posvjedočiti. Gosti su pored lijepe dobrodošlice bili počašćeni i raznim jelima sa roštilja.

 

Svi učesnici takmičenja su pokazali, kako u teoriji tako i u Kur'anu, veoma visok nivo znanja. Pobijedili su najbolji, a svi su se vratili bogatiji za još jedno iskustvo i sa većim znanjem u svojoj vjeri. Zasigurno će ovaj događaj ostati u lijepom sjećanju svim sudionicima koji su bili prisutni.

 

Ovom prilikom se džemat Ikre zahvaljuje džematu BKZS Offenbach am Main, imamu Nedžatu ef. Ljajiću i ostalim džematlijama, na ukazanom toplom i bratskom gostoprimstvu, te upućuje iskrene čestitke mektebskoj komisiji na dobroj organizaciji takmičenja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok