wrapper

Aktuelna dešavanja

U subotu, 21. aprila 2018. godine, u prostorijama džemata Wiesbaden održano je Savezno mektebsko takmičenje iz Kur'ana i Testa znanja na nivou Mešihata IZ Bošnjaka u Njemačkoj.

Tog subotnjeg popodneva u Wiesbadenu imali smo priliku da na djelu vidimo najuspješniju mektebsku djecu koju Bošnjaci Njemačke trenutno imaju.

Džemat "Ikre - Minhen" nastupio je sa 5 svojih takmičara. Naši takmičari su u izuzetno teškoj konkurenciji osvojili sljedeća mjesta:

1. SUMEJA (Vahida) AHMETLIĆ je, u najtežoj takmičarskoj kategoriji, osvojila 2. mjesto u učenju Kur'ana do 16 godina. Bod ili dva su odlučili pobjednika u ovoj kategoriji.

2. TARIK (Islama) HISENI je, također, osvojio 2. mjesto, ali iz oblasti Testa znanja za uzrast do 16 godina uz napomenu da je izgubio samo 1 bod od maksimalnog broja bodova.

BELKISA (Đenada) MUŠANOVIĆ, ILHANA i AID (Ahmeta) RAMULJ su imali zapažene rezultate na Regionalnom takmičenju na nivou MIZ Bayern na kojem su osvojili prvo (Belkisa i Ilhana) i treće (Aid) mjesto. Nadamo se da će i oni uz malo više sreće i znanja na nekom od sljedećih Saveznih takmičanja osvojiti jedno od prva tri mjesta, inšallahu te'ala.

Zahvaljujemo se muallimima iz mektebskog tima našeg džemata na uloženom trudu i naporu u radu sa našim učenicima, kao i njihovim vrijednim roditeljima bez kojih bi spomenuti rezultati zasigurno izostali.

Iskrene čestitke i ovogodišnjem domaćinu Saveznog takmičenja, džematu Wiesbaden, kao i njihovom imamu Fahrudin ef. Džiniću koji se sve vrijeme brinuo da sve protekne u najboljem redu i miru.

Ve ahiru da'vana enil-hamdu lillahi Rabbi-l-'alemin / A naša posljednja dova je: Svaka zahvala pripada Allahu, Gospodaru svjetova.

 

-