wrapper

Aktuelna dešavanja

Današnji roditeljski sastanak otvorio je i vodio Sulejman ef. Čolaković, imam džemata, koji je i upoznao prisutne sa protokolom sastanka.

Nakon toga se obratio kurra hafiz Admir Husić, mualim na polju učenja u Kur'anu. Hafiz je ohrabrivao roditelje za veći rad sa svojom djecom. U svrhu prezentovanja rada i poticaja na daljnji rad, jedan od učenika od 7 godina proučio je suru Eš-šems.

U vezi rada sa djecom od 6 do 9 godina, mualime su prezentovale svoj rad, način učenja teorije i sura.
Skrenule su pažnju roditeljima da se njima obrate u slučaju bilo kojih pitanja.

Prisutnima se obratio i mualim Rizah ef. Fejzić, koji inače radi i sa omladinom džemata. Savjetovao je roditelje da svoju djecu pažljivo odgajaju u smislu izvršavanju svojih obećanja prema njima, prijateljstva sa njima i pružanje pažnje. Pozvao je i na podršku radu omladinskog tima kroz kupovinu kalendara koji su plod rada omladinske grupe.

Šta je razlika u radu između ove i prošle godine je predstavila jedna od učenica prošlogodišnje i ove godine. Njeno iskustvo za razliku od prosle godine je opisala kratko j jasno sa:
"Učimo zajedno u Kur'anu (svi u jedan glas). Sure učimo polahko i po tedžvidu. Zaštoto? Da bi nam namaz bio ispravan i da se Kur'ansko značenje ne bi iskrivilo."

Sulejman ef. je nadalje upoznao roditelje da su pripreme za takmičenje počele i predstavio je naše zastupnike na tom takmičenju. Najavio je i da će uskoro biti organizirana umra gdje će on biti vodič i pozvao one koji su imali nijjet da idu da se prijave.

Nakon toga su riječ dobili roditelji, koji su uopšteno izrazili zadovoljstvo radom i usput dobili dodatne informacije za koje su se interesovali.

-

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok