wrapper

Aktuelna dešavanja

Nakon deset, od Allaha blagoslovljenih, dana mjeseca Zul-hidždže uslijedio je drugi po redu praznik za muslimanske duše. Kurban-bajram je obavljen zajednički od strane bošnjačkih džemata u Minhenu na već uobičajen način i na uobičajenoj lokaciji. Nakon prepune sale na ramazanskom bajramu ove godine, kada se bajram morao klanjati u dvije "smjene", ovog puta je sala bila "samo" jedanput puna, a iz razloga što je veliki broj Bošnjaka na godišnjem odmoru. Ipak, osjetio se bajramski duh, praznična atmosfera i radost u zraku. 
 
Sabah namaz predvodio je kurra hafiz Admir ef. Husić nakon čega je uslijedilo obraćanje imama džemata Ikre, Sulejman ef. Čolakovića, a bajramsku hutbu i bajram namaz ovoga puta predvodio je imam džemata Tevhid, Mirzet ef. Džafić. U prigodnom programu se kao i uobičajeno našlo i izvođenje ilahija i kasida. 
 
Molimo Allaha da primi naše ibadete, naša dobra djela iz prvih 10 dana mjeseca Zul-hidždže, naš post u Danu Arefata, naš kurban i ostala dobra djela.
 
Bajram šerif mubarek olsun!
 
 

Media

-

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok