wrapper

Aktuelna dešavanja

Abdullah b. Amr b El-‘As, radijallahu anhuma, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Nije od nas onaj koji nije milostiv prema našim najmlađim...” (Ahmed i Tirmizi)

Enes, radijallahu anhu, prenosi da, kada god bi Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, prošao pored djece na putu, on bi im se nasmiješio i nazvao im selam. 

U Muslimovom Sahihu se prenosi od Džabira, radijallahu anhu, da je vidio Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, kako hoda na koljenima i rukama dok bi Hasan i Husejn sjedili na njegovim leđima, a on bi govorio: “Vi ste najbolji jahači, a najbolja kamila je vaša. 

Prenosi se da je Enes, radijallahu anhu, rekao: “Nikada nisam vidio nekoga milostivijeg prema djeci od Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem.”

Povodeći se za sunnetom Allahovog poslanika, salevatullahi alejhi ve selamuhu, u pogledu odnosa spram naših (naj)mlađih polaznika organizovali smo za njih izlet u grad Nürnberg povodom ovogodišnje Mektebijade. Mektebijadi se odazvao dobar broj posjetilaca i solidan broj djece iz drugih džemata, što je bila jedinstvena prilika da se sklope nova poznanstva i prijateljstva. 

Ispred našeg džemata učešće je ostvarila fudbalska ekipa FK „Ikre - München“ do 16 godina starosti.

Ekipa je odigrala 3 utakmice uz skor od 1 pobjede i 2 neriješena rezultata što je na koncu bilo dovoljno za 2. mjesto. Vrijedi istaknuti i to da je naša ekipa u posljednjoj utakmici imala rezultat za konačno 1. mjesto sve do 5 sekundi prije kraja kada smo primili nevjerovatno jeftin gol nakon, možda i jedine, nesmotrenosti naše odbrane, pa smo se, nakon vodstva tokom cijele utakmice, morali, ipak, zadovoljiti remijem i 2. mjestom. Najbolji pojedinci u našim redovima su bili Nedim Halilović (2 gola i 2 asistencije)  i Tarik Hozanović (2 gola).

Nakon takmičenja u fudbalu pristupilo se takmičenju u trčanju u pojedinačnoj konkurenciji u kojem smo također ostvarili uspjeh. Naime, naš predstavnik Bekir Kokić je osvojio 2. mjesto u trčanju do 16. godina starosti.

Manifestacija je okončana fudbalskim spektaklom između imama i „civila“ koji je protekao u fer i korektnoj igri.

 

Zahvaljujemo se domaćinu i organizatoru ove manifestacije, džematu Nürnberg i Hamid-ef. Pintolu, na srdačnom gostoprimstvu i još boljoj organizaciji. 

 

Sponzori našeg odlaska u Nürnberg su bili naša dvojica vrijednih džematlija:

1) Senad Ahmetović (kombi + gorivo) i

2) Besim Beganović (auto + gorivo).

Ovim putem im se uveliko zahvaljujemo i molimo Allaha da im podari bereket u njihovim imecima i primi njihova dobra djela.

München, 16. jula 2017. godine

 

-

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok