wrapper

Aktuelna dešavanja

 

Poštovana braćo i cijenjene sestre,Bošnjaci i Bošnjakinje,braćo i sestre drugih nacija koji nosite istinu u srcu i šehadet na jeziku.

Mjesec Allahovog rahmeta i magfireta približio se našim životima,našim kućama i stanovima.Otvorimo mu vrata naših duša.Dočekajmo ga kao najdražeg i najvrednijeg gosta.

On nam donosi mnoštvo darova.On nam pruža izvanrednu priliku da kao postači ploveći kroz njegove čari uđemo u okrilje Allahove milosti,zaradimo Allahov oprost i na koncu budemo, ako Bog da, sačuvani od džehenemske vatre.

Neka nam Ramazan bude u znaku pojačanog i izraženog senzibiliteta prema nemoćnim,socijalno ugroženim.Pojačajmo svoja davanja onima koji su potrebni te vrste pomoći.Poslanik a.s.nam poručuje da su najbolji oni ljudi od kojih drugi imaju najviše fajde (koristi) i koji drugima najviše koriste.Jačajmo saff u džamiji svojim redovnim dolaskom na namaze,uvezujmo se u jednu zajednicu.Danas kao nikad prije,potrebni smo jedni drugima!

Ramazanske mukabele,iftari i teravih-namazi su ukrasi ovog blagoslovljenog mjeseca u kojim trebamo pojačati svoja međusobna druženja.

Ibadeti poredani u ovom mjesecu imaju za cilj ojačati naš iman,ojačati naše zajedništvo,zbližiti nas, kako bi na takav način slovili kao dobro uvezana i organizirana zajednica.

Upućujemo dovu Uzvišenom Bogu da predstojeće mubarek ramazanske dane provedete u iskrenom ibadetu,lijepom raspoloženju,zdravlju i rahatluku.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun

 

Gl.Imam Medžlisa Bayern                                                                            Predsjednik Medžlisa Bayern

Izet ef.Bibić                                                                                                     Mirza ef.Džafić

-

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok