wrapper

Aktuelna dešavanja

U subotu, 4. februara 2017. godine, gost predavač u našem džematu je bio mr. Bilal ef. Hodžić, koji je dugo godina radio kao imam u IKC Ulm, a koji je odveć ranije poznat kod naših džematlija. 
Naš gost nas je prvo počastio jednim lijepim predavanjem, a potom i promocijom svoje nove knjige koja nosi naziv „Halal olsun“.
 
Bilal ef. Hodžić u ovoj zbirci čitaocima nudi 14 lijepih priča, koje su „literatura za dušu“, a putem kojih se autor odlučio da prenese jasne pouke i poruke. Zbirka je pravi spoj estetike i didaktike. Autor se kroz ove priče uglavnom koristio glagolskim stilom pisanja poput Alije Nametka, kako to veli autor predgovora ove zbirke, književnik Fahrudin Sinanović.
 
Također, važno je spomenuti i to da je Bilal Hodžić po vokaciji teolog. U njegovim pričama se dodiruju i nadopunjuju teologija i književnost. Na vješt način, autor literatizira, književno obrađuje vjerske teme.
Iako se 2004. godine prvi put pojavio u bh. književnosti zbirkom priča „Ibreti“, tek ovom knjigom Bilal Hodžić je zaplovio i dobrano zagazio u književne vode.
 
Nakon predavanja i promocije knjige Bilal ef. Hodžića, naš brat i džematlija, Maid Huskić, je pripremio akiku povodom rođenja kćerke Alejne. 
Našem bratu Maidu iz dubine srca čestitamo rođenje kćerke Alejne uz dove Svevišnjem Allahu, dželle ve 'ala, da je uputi na pravi put i učvrsti na njemu, te da je učini pokornom i poslušnom roditeljima svojim. Amin!
 
München, 8. februar 2017. godine
 

Media

-