wrapper

Aktuelna dešavanja

U nedjelju, 08.05.2016. godine, održano je Savezno takmičenje iz mektebske nastave u Ofenbahu. Na ovaj lijepi sunčani dan su se okupili predstavnici svih džemata da se takmiče u stečenom znanju iz teorije islama (Ilmihal) i u učenju Kur'ana.

 

Džemat Ikre su pretstavljala tri takmičara: 
- Sumeja Ahmetlić - Kur'an u kategoriji do 12god (1. mjesto na regionalnom takmičenju regije Bajern), 
- Nurdin Karamović - Kur'an u kategoriji do 16 god (2. mjesto na regionalnom takmičenju regije Bajern) i 
- Aiša Botonjić u kategoriji teorija do 16 godina (3. mjesto na regionalnom takmičenju regije Bajern).

 

Komisiju za kiraet su sačinjavali: Fahrudin ef. Džinić (predsjednik komisije), Enver ef. Pašalić (u svojstvu izaslanika Njemačkog muftije) , Mehmed ef. Jakubović, Aldin ef. Kusur i hfz. Adela Kazija.

 

Već od samog ulaska u džamijsko dvorište domaćina takmičenja mogla se osjetiti topla dobrodošlica, koju su svi članovi džemata Ikre koji su prisustvovali ovom događaju mogli posvjedočiti. Gosti su pored lijepe dobrodošlice bili počašćeni i raznim jelima sa roštilja.

 

Svi učesnici takmičenja su pokazali, kako u teoriji tako i u Kur'anu, veoma visok nivo znanja. Pobijedili su najbolji, a svi su se vratili bogatiji za još jedno iskustvo i sa većim znanjem u svojoj vjeri. Zasigurno će ovaj događaj ostati u lijepom sjećanju svim sudionicima koji su bili prisutni.

 

Ovom prilikom se džemat Ikre zahvaljuje džematu BKZS Offenbach am Main, imamu Nedžatu ef. Ljajiću i ostalim džematlijama, na ukazanom toplom i bratskom gostoprimstvu, te upućuje iskrene čestitke mektebskoj komisiji na dobroj organizaciji takmičenja.

-

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok